Museum Rotterdam

Collectie

Knielange strapless japon (1) met bijbehorend hes (2), beiden van zwart-wit katoen, hes is rondom met zwart kralenband afgezet, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Knielange strapless japon (1) met bijbehorend hes (2), beiden van zwart-wit katoen, hes is rondom met zwart kralenband afgezet, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van de japon: "Dit wit piqué zomerjurkje met zwarte opgedrukte rozen is strapless met een gedrapeerde bovenkant. Een zwarte 1 cm brede band trekt de plooien op M.V. samen, de band naar boven loopt om de hals en wordt aan een kant met een haak en oog gesloten. In de middenachter naad is een ritssluiting van 22 cm. De rok, opgeknipt tot aan het geplooide bovenstuk is sterk getailleerd. De rok bestaat uit een gerend voorpand en vier gerende achterpanden. Over het jurkje wordt een kort jasje gedragen van dezelfde stof met korte mouwtjes. Deze zijn voor raglan en achter gewoon ingezet. Het hele jasje en de mouwen is met twee randen zwarte git pareltjes en kegelvormpjes afgezet. Het model is met witte taftzijde gevoerd.".
trefwoorden japon, jas, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label in beide kledingstukken: "Cargelli / Haute Couture Rotterdam".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1966
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal katoen, kunstvezel, kunststof
afmetingen (cm) nr.1: middenachter lg 72,0 / middenvoor lg 86,0 / taille br 32,0 / onder br 60,0 / nr.2: middenachter lg 40,0 / schouder br 27,0 / mouw lg 23,0 / onder br 55,0
associatie vrouw, kleden, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli, zomercollectie, zomer
vorm & decoratie jurk, flora, bloem, blad
inventarisnr. Museum Rotterdam 61904-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken