Museum Rotterdam

Collectie

Tweedelige japon, rok (2) met blouse (1) van wollen mousseline, auberginekleurig fond met dessin in oranje, bruin en turquoise, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Tweedelige japon, rok (2) met blouse (1) van wollen mousseline, auberginekleurig fond met dessin in oranje, bruin en turquoise, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van dit tweedelig pakje: "Tweedelig wollen mousseline pakje - wintercollectie 1971 / Dit geklede pakje heeft raglanmouwen en een zeer hoge col. Het iets getailleerde bovenlijfje heeft in het rugpand een deelbare ritssluiting van 50 cm. De rok is opzij en middenachter gerend, in de rok is een ritssluiting van 20 cm. Vooral de zeer wijd klokkende aangerimpelde strook aan de mouwen en het grote veelkleurige patroon van de stof geven dit model het geklede effect. De col wordt met twee lila knoopjes gesloten. / Een staaltje van de stof, een etiket, het nummer van de stof en twee ontwerptekeningen.".
trefwoorden blouse, rok, ensemble, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label: "Cargelli / HAUTE COUTURE / ROTTERDAM". Label: "Tessuto Italiano / Rue de la Paix / Regd".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1971
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal wol, kunstvezel, kunststof
afmetingen (cm) nr.1: middenachter lg 59,0 / br van oksel naar oksel 46,0 / mouw lg vanaf de col 56,0 / br mouw 63,0 / br onder 39,0 / nr.2: zij lg 68,0 / taille br 36,0 / onder br 62,0
associatie vrouw, kleden, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli, wintercollectie, winter
inventarisnr. Museum Rotterdam 61908-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken