Museum Rotterdam

Collectie

Knielange mouwloze avondjapon van zacht oranje georgette met goudlurex met geborduurde hals met zilverkleurige kralen en pailletten, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Knielange mouwloze avondjapon van zacht oranje georgette met goudlurex met geborduurde hals met zilverkleurige kralen en pailletten, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van dit avondtoilet: "Zacht oranje georgette avondtoilet met zijden strepen en strepen in goud lurex. Dit model, nu met een korte rok was oorspronkelijk een lang avondtoilet. Het rugpand en de hele rok bestaat uit één stuk met de strepen in de breedte verwerkt. Het smalle voorstuk heeft een M.V. naad waar de strepen V-vormig tegen elkaar lopen. Langs de ronde hals is een borduursel van goudgalon, gouden en zilveren pailletten, oranje en beige parels, blaadjes en sterretjes vastgezet met goudkleurige glaskralen en drie randen strasz. / Roklengte 62 cm, was 110 cm. Taillewijdte 64 cm, heupwijdte 96 cm. Bovenwijdte 90 cm. De ritssluiting in de middenachter naad is 60 cm. Voering in zacht oranje zijde.".
trefwoorden avondjapon, japon, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label: "Cargelli / Haute Couture Rotterdam".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1970
technieken textiel, machinaal genaaid, geborduurd
materiaal kunstvezel, kunststof, metaal, glas
afmetingen (cm) middenachter lg 100,0 / schouder br 24,0 / taille br 35,0 / onder br 70,0
associatie vrouw, kleden, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli, herfst, najaar, winter, uitgaan
vorm & decoratie jurk, paillet, garneersel, strass
inventarisnr. Museum Rotterdam 61914

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken