Museum Rotterdam

Collectie

Voetlange avondjapon van jersey met een fel gekleurd bloempatroon op een groen fond, smalle banden voorlangs gekruist en achter door ringen, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Voetlange avondjapon van jersey met een fel gekleurd bloempatroon op een groen fond, smalle banden voorlangs gekruist en achter door ringen, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van dit avondtoilet: "Avondtoilet van appelgroene crêpe jersey - voorjaarscollectie 1974 / Dit avondtoilet is uit 1 breedte van de stof vervaardigd met in de middenachter naad een rits van 25 cm. M.V. heeft tot 10 cm onder de taille een coupenaad, de bustenaad is tegen de 1 cm brede bies die de banden vormt, gerimpeld. De banden lopen gekruist over de borst naar achter waar ze door twee ringen naar middenachter lopen en in een strik eindigen. Het grote patroon in de stof heeft o.a. als kleuren, zwart, bruin, oranje, rood, hardroze en wit.".
trefwoorden avondjapon, japon, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label: "Cargelli / Haute Couture Rotterdam". Ander label: "Made in England".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1974
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal kunstvezel, kunststof
afmetingen (cm) middenvoor lg 123,0 / onder br 80,0
associatie vrouw, kleden, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli, voorjaarscollectie, voorjaar, lente, uitgaan
vorm & decoratie jurk, flora, bloem, blad, tak
inventarisnr. Museum Rotterdam 61916

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken