Museum Rotterdam

Collectie

Tweedelige japon, knielange rok met mouwloze hes, beiden van stevig katoen, zwart, wit en blauw dessin van brede kwaststrepen, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Tweedelige japon, knielange rok met mouwloze hes, beiden van stevig katoen, zwart, wit en blauw dessin van brede kwaststrepen, “Cargelli”
beschrijving Tweedelige japon bestaande uit een knielange rok (2) met een mouwloze hes (1). De hes heeft smalle kort gestrikte schouderbanden en een ronde hals en zeer grote armsgaten. Coupenaden bij de buste en in de hals achter. De hes is gerend en gevoerd. De stof is schuin van draad gebruikt. Daardoor loopt het dessin van brede verfkwaststrepen diagonaal. In de linkerzijnaad onder de oksel loopt een ritssluiting tot net boven de onderrand. De rok is iets getailleerd en tot op de knie. Middenvoor is een brede zwarte bies met een knoopsluiting. Op beide voorpanden een steekzak met brede zwarte zakklep. De stof voor de rok is recht van draad genomen waardoor het dessin van brede verfkwaststrepen horizontaal loopt. De rok heeft een zwarte voering.
trefwoorden rok, hes, japon, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label in de hals: "Cargelli / haute couture / Rotterdam".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1963
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal katoen, kunstvezel, kunststof, metaal
afmetingen (cm) nr.1: middenachter lg 56,0 / rug br 42,0 / onder br 48,0 / nr.2: middenvoor lg 67,0 / taille br 32,0 / onder br 50,0
associatie kleden, vrouw, couture collectie, haute couture, Rotterdam, Carl Gellings, Cargelli
vorm & decoratie jurk
inventarisnr. Museum Rotterdam 61930-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken