Museum Rotterdam

Collectie

Kort bloezend jasje van roze-wit gestreept katoen, driekwart vleermuismouwen en knoopsluiting op de rug, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kort bloezend jasje van roze-wit gestreept katoen, driekwart vleermuismouwen en knoopsluiting op de rug, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van de jas: "Roze wit gestreept taille jasje - voorjaarscollectie 1965. / In deze collectie met de vleermuismouw als hoofd thema zien we veel wijd vallende, korte, tot de taille reikende jasjes. Deze werden vooral op gladde rokken en gladde korte jurkjes gedragen, de jurkjes hadden meestal een lage halslijn en ¾ mouwen. Zowel de jasjes, rokken en jurkjes hadden veel zakklepjes als garnering. Dit model, van een roze wit streepje (0.75 cm breed) heeft alle kenmerken uit deze collectie, katoen, veel modellen waren van katoen of linnen, het ruime bovenstuk aan een tailleband gerimpeld en de ¾ vleermuismouw. De twee voorbanen zijn bij dit model verticaal, de zijbanen en de achterbanen zijn horizontaal gestreept, het beleg van de rug is weer verticaal genomen. De sluiting van dit model is op de rug met 6 witte knoopjes van 1.75 cm, de knoopsgaten zijn 2 cm groot. Het model is gevoerd met ecrukleurige zijde.".
trefwoorden jas, blouson, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1965
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal katoen, zijde, kunststof
afmetingen (cm) middenachter lg 43,0 / br van mouweind naar mouweind 90,0 / taille br 31,0 / mouw lg vanaf de hals 44,0
associatie kleden, vrouw, Rotterdam, couture, couture collectie, ontwerper, Carl Gellings, Cargelli, voorjaarscollectie, voorjaar, lente
vorm & decoratie streep
inventarisnr. Museum Rotterdam 61937

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken