Museum Rotterdam

Collectie

Vlinderbril met bifocale glazen, montuur van metaal met mat roze, zilver- en goudkleur en ingekerfde decoratie, “GASPARI”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vlinderbril met bifocale glazen, montuur van metaal met mat roze, zilver- en goudkleur en ingekerfde decoratie, “GASPARI”
beschrijving Damesbril, vlinderbril met bifocale glazen. Het montuur is van goudkleurig metaal evenals de neusbrug. Over de bovenrand of wenkbrauw van het montuur zitten twee losse delen, van geanodiseerd aluminium met een roze tint, vastgeschroefd. Op de rand bovenaan het montuur een ingekerfde decoratie. De beide veren zitten met een scharnier aan het montuur. Het eerste deel is plat, het tweede deel is rond, naar beneden gebogen en gevat in oorsteunen van transparant lichtgeel kunststof. Ook de flexibele ovale neussteunen zijn daarvan gemaakt.
trefwoorden damesbril, vlinderbril, bril, ooglens, uitrusting, kledingaccessoire, vrouwenkleding, kostuum
opschrift / merk Binnenzijde linkerveer: "Alum 5½". Binnenzijde rechterveer: "GASPARI / MADE IN USA". Binnenzijde accenten: "ALUM 48".
vervaardiger merk: Gaspari
plaats vervaardiging Verenigde Staten
datering 1950 - 1965
materiaal kunststof, metaal, aluminium, glas
afmetingen (cm) uitgevouwen: hg 4,0 / br 13,5 / dp 13,5
associatie vrouw, zien, gezichtsvermogen, bijziendheid, verziendheid, oogafwijking, correctie, hulpmiddel
vorm & decoratie kleding
inventarisnr. Museum Rotterdam 62059

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken