Museum Rotterdam

Collectie

Puzzel met veelkleurige petrochemische installatie, de Caltex platformer

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Puzzel met veelkleurige petrochemische installatie, de Caltex platformer
beschrijving De veelkleurige puzzel toont een petrochemische installatie, de Caltex Platformer. Om de puzzel staat zwarte tekst in een witte rand. Dezelfde voorstelling is afgebeeld op het deksel. Onderaan is echter een witte strip over de afbeelding geplakt met reclame van een autohandelaar. De randen van het deksel zijn voorzien van dezelfde tekst, ditmaal in witte letters.
trefwoorden legpuzzel, puzzel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Rand puzzel en doos: "* ALS JE ALLE STUKJES VAN DEZE PUZZLE NETJES AAN ELKAAR HEBT GEPAST ZIE JE DE NIEUWE CALTEX PLATFORMER IN PERNIS VOOR JE * IN DEZE PLATFORMER MAAKT CALTEX MET BEHULP VAN HET EDELE METAAL PLATINA DIE FANTASTISCHE BENZINE WAAR JOUW VADERS AUTO OP RIJDT * CALTEX PLATINUM IC+ EN CALTEX PLATINUM SUPER IC+ * DE BENZINE VAN MORGEN VOOR DE WAGEN VAN NU! *". Plakstrip op doos, gedrukt: "Aangeboden door Th. van Buren, Singel 349, Dordrecht, Peugeot Dealer", "Caltex platinum super IC+". Gesigneerd op de puzzel linksonder.
vervaardiger tekenaar: Cor Wijtemans
datering 1957
technieken gedrukt, gestanst
materiaal karton
afmetingen (cm) hg 2,5 / br 26,0 / dp 37,0
associatie Peugeot, auto, Caltex, Texaco, Chevron, benzine, raffinaderij, aardolie, olie, brandstof, petrochemie, spelen, verpakken, reclame, haven, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Pernis
vorm & decoratie raffinaderij, gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 62562-A-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken