Museum Rotterdam

Collectie

Etalageplaat “Quaker havermout” met zwartwitfoto’s van drie kinderhoofden in een blauwe lucht boven een geel graanlandschap

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Etalageplaat “Quaker havermout” met zwartwitfoto’s van drie kinderhoofden in een blauwe lucht boven een geel graanlandschap
beschrijving Op het winkeldisplay van Quaker havermout stralen de kinderen (twee meisjes en een jongen) van gezondheid. "Wij eten dagelijks Quaker havermout", staat er in hun tekstballon. Vanzelfsprekend stelde moeder de vrouw in de jaren vijftig groot belang in het gezonde smullen van haar kinderen. Havermout werd aangeprezen als lekker, voedzaam en gezond. Bovendien stelt de reclameplaat dat de havermout niet duur is: "heerlijk van smaak, voordeelig in 't gebruik".
trefwoorden plaat, reclamemateriaal, informatievorm
opschrift / merk Tekstballon: "'Wij eten dagelijks Quaker havermout' voedzaam - gezond". Linksonder: "Heerlijk van smaak, voordeelig in 't gebruik".
datering 1950 - 1955
technieken gedrukt
materiaal karton
afmetingen (cm) hg 45,6 / br 35,3 / dp 0,1
associatie gezondheid, eten, reclame
vorm & decoratie figuur, kind, jongen, meisje
inventarisnr. Museum Rotterdam 62909

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken