Museum Rotterdam

Collectie

Houten nagel of pen uit oud scheepswrak met `echtheidscertificaat´ in 1822 opgegraven in Capelle, Noord-Brabant

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Houten nagel of pen uit oud scheepswrak met `echtheidscertificaat´ in 1822 opgegraven in Capelle, Noord-Brabant
beschrijving Houten nagel uit scheepswrak gevonden in 1822 te Capelle, Noord-Brabant. Met touw bevestigd op een kartonnen achtergrond. Touw is verzegeld met een lakstempel, waarop een wapenschild, mogelijk van de familie Montauban van Swyndrecht. Aan het karton is een ophangtouw bevestigd, aan de voorkant in inkt, handgeschreven beschrijving van de nagel en de verwervingsgeschiedenis.
herkomst Bodemvondst: Capelle, Noord-Brabant, 1822.
trefwoorden nagel, bodemvondst
opschrift / merk Op karton tekst: "EEN NAGEL UIT HET BIJ CAPELLEN, ONDER DE GROND GEVONDEN SCHIP, WAARVAN IN DE ALGEMEENE KONST- EN LETTERBODE VAN HET JAAR 1822 EN WEL IN ZEKERHEID IN N. 33 / 9 AUG. MELDING WORDT GEMAAKT. DEZE IS MIJ DOOR DE Hr. P. GLAVIMANS EZ, CONSTRUCTEUR BIJ DE MARINE, DEPt. ROTT DEN 16DEN SEPT. 1822 GESCHONKEN. / J.M. VAN SWYNDRECHT.". Registratienummer uit 1911: "2119".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1575 - 1595
technieken gezaagd, gesneden
materiaal hout
afmetingen (cm) lg 22,2 / dm 2,5
associatie archeologie, Noord-Brabant, Waalwijk, Capelle, scheepvaart, schip, handel, transport, vervoer, Rotterdam, Glavimans, Van Swijndregt, reliek
vorm & decoratie dook
inventarisnr. Museum Rotterdam 6335

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken