Museum Rotterdam

Collectie

Zwart, geel en rood rechthoekig winkelblik voor koffie en thee, met twee scharnierende deurtjes, waarop “Douwe Egberts Koffie-Thee …”, binnenzijde deurtjes met gebruiksaanwijzing

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zwart, geel en rood rechthoekig winkelblik voor koffie en thee, met twee scharnierende deurtjes, waarop “Douwe Egberts Koffie-Thee …”, binnenzijde deurtjes met gebruiksaanwijzing
beschrijving Langwerpig blik met aan de voorzijde twee scharnierende deurtjes. Achterzijde, bodem en interieur: blikkleur. Zijkanten, voor- en bovenzijde: zwarte ondergrond met brede en smalle balken in rood en goud, de begrenzing van de vlakken vormend. Opschrift in balken op deurtjes. Gebruiksaanwijzing aan binnenzijde.
trefwoorden voorraadblik, winkelblik, blik, houder
opschrift / merk Transfer deurtjes: "Douwe Egberts Koffie Thee". Transfer zijkanten en bovenkant: "Anno 1753". Deurtjes en bovenkant: "Douwe DE Egberts" in bloemvormig beeldmerk. Rechtsboven: "WED. BEKKERS, DORDRECHT".
vervaardiger fabrikant: N.V. Dordrechtsche Metaalwarenfabriek v/h Wed. J. Bekkers & Zoon Verblifa
plaats vervaardiging Nederland, Dordrecht
datering 1950 - 1960
technieken geslagen, gefelst, transfer, vertind
materiaal blik, ijzer, tin, verf
afmetingen (cm) hg 36,5 / br 60,5 / dp 33,0
associatie verpakken, opslaan
vorm & decoratie verpakking, beeldmerk, logo
inventarisnr. Museum Rotterdam 63538-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken