Museum Rotterdam

Collectie

Vierkante doek van wit katoen met open zoom waarop geborduurd in verschillende kleuren zes voorbeelden van verschillende monogrammen met eronder papieren strookjes met nummer en prijs

Beeld 1

Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Vierkante doek van wit katoen met open zoom waarop geborduurd in verschillende kleuren zes voorbeelden van verschillende monogrammen met eronder papieren strookjes met nummer en prijs
herkomst Afkomstig van de firma John Beekman, Noordeinde 58, Den Haag (naast het Koninklijk Paleis). Klanten onder meer: Prins Hendrik, adel Den Haag.
trefwoorden monster, doek
opschrift / merk Van links naar rechts van boven naar beneden: 1e rij in blauw en oker "JMC / 2974 / 2,-" en in rood, wit en groen "CBB / 3049 / 2,-"; 2de rij in rood en oker "CBB / 3051 / 2,-" en in paars en groen "LCA / 3081 / 2,-"; 3de rij in zwart en wit "JB / 1174 / 1,75" en in blauw, groen en wit "JB / 6493 / 2,25".
plaats vervaardiging Nederland, Den Haag, Noordeinde 58
datering 1900 - 1940
materiaal katoen, papier, inkt
afmetingen (cm) hg 38,5 / br 41,5 / dp 0,2
associatie Den Haag, Firma Beekman, voorbeeld, winkelmateriaal
vorm & decoratie borduurwerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 63565-7

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken