Museum Rotterdam

Collectie

Koperen tabaksdoos met voorstellingen uit het zeemansleven en “eer Ik aan de wal zou weese, gaa ik liever sonder vreese, van een boose vrou gebruyt, Op een schip ´t segat uijt”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Koperen tabaksdoos met voorstellingen uit het zeemansleven en “eer Ik aan de wal zou weese, gaa ik liever sonder vreese, van een boose vrou gebruyt, Op een schip ´t segat uijt”
beschrijving Liggend ovaal, scharnierend deksel met profielranden. Bovenzijde: in medaillon een man met opgeheven arm en zittende vrouw, op de achtergrond een zeilschip. Onderzijde: in medaillon man met hoed in de hand op kade, roeiboot met roeier, op de achtergrond een zeilschip. Zijkanten: streep- en bladmotief.
trefwoorden tabaksdoos, houder
opschrift / merk Bovenzijde: "eer ik aan / de wal wou / weese / van een / boose vrou / gebruijt". Onderzijde: "ga ik / liever son / der vreese / op een / schip t / segat uijt".
datering 1750 - 1800
technieken gegoten, gegraveerd
materiaal metaal, koper
afmetingen (cm) hg 3,9 / br 13,0 / dp 7,6
associatie tabak, huwelijk, zeevaart, opslaan, roken, snuifdoos
vorm & decoratie figuur, man, vrouw, zeilboot, zeilschip, boot, schip, vaartuig, vervoermiddel, hoofddeksel
inventarisnr. Museum Rotterdam 639

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken