Museum Rotterdam

Collectie

Gasdoos, tevens verbanddoos (met inhoud) voor Eerste Hulp bij Gasaanvallen, hout met twee compartimenten en tekst en uitleg op schuifdeksel

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gasdoos, tevens verbanddoos (met inhoud) voor Eerste Hulp bij Gasaanvallen, hout met twee compartimenten en tekst en uitleg op schuifdeksel
beschrijving Gasdoos tevens verbanddoos bestemd voor Eerste Hulp bij Gasaanvallen van hout met twee compartimenten en tekst en uitleg op schuifdeksel. Hierin een veelheid aan verbandgaasjes, watten, opvouwbaar schaartje, tabletten en poeders voor de behandeling van symptomen van vooral een mosterdgasaanval. De onderdelen van de doos: 1) doos; 2) schuifdeksel compartiment; 3) schuifdeksel klein compartiment; 4-28) verbandmiddelen, pillen en schaartje 29) roset in rood en wit weefsel.
trefwoorden verband, doos_verbandmiddel, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Gedrukt op etiketten buitenkant: "N.M.P. GASDOOS TEVENS VERBANDDOOS, samengesteld door de Nederlandsche Maatschappij ter bevordering der Pharmacie ...".
datering 1939 - 1945
materiaal hout, papier, katoen, glas, karton, aluminium, blik
afmetingen (cm) doos: hg 8,8 / br 24,5 / dp 13,6
associatie verpakken, reclame, oorlog, Tweede Wereldoorlog, hulp, ehbo, ramp, chemie, dokter, gezondheidszorg
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 63903-1-29

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken