Museum Rotterdam

Collectie

Scheermessenslijper (A), rechthoekig metalen apparaat met slijpsteen, in bijbehorende zwarte doos (B) met etiket gebruiksaanwijzing, merk Allegro

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Scheermessenslijper (A), rechthoekig metalen apparaat met slijpsteen, in bijbehorende zwarte doos (B) met etiket gebruiksaanwijzing, merk Allegro
beschrijving Rechthoekig metalen apparaat met de naam "Allegro", bedoeld voor het slijpen van vijf verschillende soorten wegwerpmesjes. Het scheermes wordt in de slede geplaatst en dan over een slijpvlak bewogen. Dit slijpvlak is driekantig; elke kant heeft een ander materiaal en daarmee een verschillende graad van fijnheid. Het slijp-apparaat zit in een doos met zwart papier aan de buitenzijde, rood binnenin. Aan de binnenzijde van het deksel is een etiket met een gebruiksaanwijzing bestaand uit instructie-afbeeldingen.
trefwoorden messenslijper, uitrusting
opschrift / merk Op onderstel apparaat: "+ PAT. Bte. S.G.D.G. D.R.P. / BRIT. PAT. 495006 / USA. 1862457-1863431 / 2119264 / OTHER PAT. PENDG.". Op schuif apparaat: "ALLEGRO". Etiket binnenzijde deksel: "Trade Mark Regd. ALLEGRO MOD.L" en "Made in Switzerland"; in handschrift naam eigenaar en datering "± 1947".
vervaardiger merk: Allegro
plaats vervaardiging Zwitserland
datering 1945 - 1949
materiaal papier, karton, koper, chroom, textiel, leer
afmetingen (cm) doos: hg 4,5 / br 13,8 / dp 8,5 / apparaat: hg 3,2 / br 7,6 / dp 13,0
associatie scheren, natscheren, man, persoonlijke verzorging, zuinigheid, crisis
inventarisnr. Museum Rotterdam 64211-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken