Museum Rotterdam

Collectie

Plaquette aanleg Metro

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Plaquette aanleg Metro
beschrijving Plaquette met voorstelling in reliëf en in kleur van aspecten van Rotterdam (stadswapen) in 1960, met onder meer Euromast, Doelen (in ontwerp, uiteindelijk andersom - dat wil zeggen hoge zaal aan achterzijde - uitgevoerd, eerste paal in 1962, pas open in 1966), haven, maar in vooral de Metro en metro-stations. Roomkleurige achtergrond. Symbolische voorwerpen: staf Mercurius (handel), nationale vlag, bazuin, masker en harp (toneel en muziek), troffel, wereldbol met Rotterdam in het centrum.
trefwoorden plaquette
opschrift / merk "Rotterdam", "Metro" (2x), "1960" Linksonder: "Model" met monogram "LO"; rechtsonder: "Ontwerp" met monogram "TH" (?) (ineen) en "1960".
vervaardiger ontwerp: L. van Oostrom
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam?
datering 1959 - 1960
technieken gebakken
materiaal keramiek, aardewerk, glazuur
afmetingen (cm) hg 62,0 / br 42,8 / zonder reliëf dp 2,0
associatie heraldiek, Rotterdam, Stadscentrum, Nieuwe Werk, Cool, metro, openbaar vervoer, gelegenheidsobject, Doelen, Euromast, iconisch gebouw, wederopbouw
vorm & decoratie wapen, stadswapen, vervoermiddel, gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 64392

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken