Museum Rotterdam

Collectie

Glazen asbak met foto en “H. TENWOLDE en Zoon TEL. 38597 HAVENSTR. 75 ROTTERDAM”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Glazen asbak met foto en “H. TENWOLDE en Zoon TEL. 38597 HAVENSTR. 75 ROTTERDAM”
beschrijving Asbak. Blank glas. Ronde bak. Vijflobbig model. Begrenzing tussen ene en andere segment wordt gemaakt door de gleuf waar de sigaret pleegt te liggen. De doorzichtige bodem is beplakt met een fotografische zwart/wit afbeelding van twee naast elkaar gelegen huizen. Om het linkse gaat het: het cijfer 75 correspondeert met het huisnummer dat gedrukt onderaan de afbeelding staat.
trefwoorden asbak, houder
opschrift / merk Op bord aan de gevel: "SPORT en REGEN/KLEDING". Tussen de ramen van de eerste verdieping: "75". Onder de huizen: "H. TENWOLDE en Zoon / TEL. 38597 / HAVENSTR. 75 ROTTERDAM".
datering 1930 - 1940
technieken gegoten
materiaal glas, papier
afmetingen (cm) hg 2,5 / dm 11,0
associatie Rotterdam, Delfshaven, Havenstraat, persoonlijk attribuut, persoonlijke uitrusting, rookgerei, doven, roken, reclame, doven, huis, winkel, bedrijf
vorm & decoratie gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 64670

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken