Museum Rotterdam

Collectie

Aluinblok in de originele verpakking, “Gladweg”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Aluinblok in de originele verpakking, “Gladweg”
beschrijving Gekleurde kartonnen verpakking (B), waarin wit blok aluin (A). Op de voorzijde van de verpakking een afbeelding van een fris uitziende man met blosjes op de wangen en keurig gekamd haar, gekleed in een ochtendjas met een hand aan zijn gladde kin.
herkomst Afkomstig van kapper Van de Ruit te Rotterdam.
trefwoorden aluinblok, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Op bovenkant: "Gladweg / Aluinblok". Op de lange zijden "Gladweg". Op de korte zijden "GLADWEG / Shaving sticks en refills (vullingen) schuimen overvloedig en zijn heerlijk geparfumeerd" en "GLADWEG scheermesjes zijn vervaardigd van prima Zweeds staal en met de uiterste zorg geslepen. Verkrijgbaar in GLADWEG LUXE 8dun) 0.10.mm en in GLADWEG SUPER LUXE (extra dun) 0.08 mm.". Op de achterzijde: "Aanbevelenswaardige GLADWEG scheerartikelen: Scheermessen: in 2 breedten. Veiligheidsscheermesjes in 0.10 en 0.08 mm / Shaving sticks / in pollopas schroefhouder alsmede refills (vullingen) daarvoor / Ronde tabletten scheerzeep groot en klein / Scheerapparaten in verschillende uitvoeringen / Vinaigre de Toilette een perfect en prettig middel voor na het scheren / Aluinblokken groot en klein".
datering 1925 - 1950
materiaal karton, aluin
afmetingen (cm) hg 3,2 / br 5,5 / dp 7,7
associatie verpakken, reclame, kapper, uiterlijke verzorging, man, scheren, Rotterdam, Van de Ruit
vorm & decoratie verpakking, figuur, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 64697-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken