Museum Rotterdam

Collectie

Portretminiatuur van Johanna van der Weyden

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Portretminiatuur van Johanna van der Weyden
beschrijving Bruin, houten lijst in rechthoekig staand formaat, hierin verzonken een vrouwenportret binnen koperkleurig sierlijstje. Waterverf op ivoor. Portret van Johanna van der Weyden, aanziend naar rechts, bruingrijze achtergrond. Witte geplooide muts met strikken, scheiding in het midden met aan weerszijden twee knoeten van stijve krullen. Chemisette, forse parelketting, zwarte jurk met grote pofmouwen, ingesnoerd onder de borst.
trefwoorden portret, miniatuur, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Keerzijde, met pen op karton: "Johanna van der Weyde(n) 1774-1859 echtgen van Samuel Dunlop moeder van Jannet Elisabeth Dunlop, grootm. van Jannet Elis. Krayenhoff v. de Leur".
datering 1815 - 1830
materiaal hout, verf, waterverf, ivoor
afmetingen (cm) ivoren drager, dagmaat: hg 9,1 / br 7,5 / houten lijst: hg 16,1 / br 14,3
associatie Johanna van der Weyden, Johanna van der Weyde, Samuel Dunlop, Jannet Elisabeth Dunlop, Jannet Elisabeth Krayenhoff van de Leur, handel, koopman, Algemene Brandwaarborgmaatschappij Rotterdam
vorm & decoratie portretminiatuur, vrouw, persoon, hoofddeksel
inventarisnr. Museum Rotterdam 65086

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken