Museum Rotterdam

Collectie

Crémekleurig zijden vaandel met het groen-wit-groen gestreepte stadswapen van Rotterdam, in zijde-applicatie en zijdeborduren, “A. Simmermans”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Crémekleurig zijden vaandel met het groen-wit-groen gestreepte stadswapen van Rotterdam, in zijde-applicatie en zijdeborduren, “A. Simmermans”
beschrijving Vaandel van witte zijde met applicatie. De vaandel is gemaakt van ongebleekte zijde en geborduurd en geappliqueerd met groen, rood, wit en twee tinten geel zijde textiel en borduurzijde in wit, oker, lichtgroen, grijs en zwart. De achterzijde is van gele zijde en er is een kartonnen label aangenaaid. Het gehele wapen is in een keer als applicatie op het doek gezet. De decoratie op het vaandel stelt het wapen van Rotterdam voor.
trefwoorden vaandel, informatievorm, proefstuk
opschrift / merk Op label: "A.C. Simmermans, Zutphen".
vervaardiger Ans Simmermans (Rotterdam 1883 - Bussum 1960)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam, Schietbaanstraat
datering 1900 - 1905
technieken textiel, geappliqueerd, geborduurd
materiaal zijde, katoen
afmetingen (cm) hg 86,0 / br 68,0 / dp 1,5
associatie heraldiek, handwerkonderwijs, onderwijs, Industrieschool voor Meisjes, Rotterdam, Stadscentrum, Oude Westen, Schietbaanstraat, A.C. Simmermans
vorm & decoratie groen-wit-groen, stadskleur, wapen, stadswapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 65140-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken