Museum Rotterdam

Collectie

Overall van donkerblauwe keper, elastiek achter in de taille, drukknopen voor en logo op linker borstzak, uniform met logo Oranjeboom

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Overall van donkerblauwe keper, elastiek achter in de taille, drukknopen voor en logo op linker borstzak, uniform met logo Oranjeboom
beschrijving Uniform overall, broek en bovendeel aaneen, van donkerblauwe keper. Twee steekzakken voor, borstzakken met klepje met op de linkerborstzak een opgestreken embleem in grijsblauw wit en oranje met het beeldmerk van Oranjeboom. Rechtsachter een steekzak op de bil en een smalle zak rechts achter op het bovenbeen naast de zijnaad. Sluiting middenvoor, vanaf het kruis tot de hals, door middel van blank metalen drukknopen.
trefwoorden overall, beschermende_kleding, werkkleding, mannenkleding, kleding, kostuum, uniform
opschrift / merk Logo: "ORANJEBOOM / anno 1671". Maat: "46". Label: "Wilhelmina helmond" en "Fabric by Klopman / 60% katoen / 40 % polyester DACRON". Label: "Deze kleding is eigendom van Wilhelmina BV / 1521 - 448K - 46 / uitzendkrachten / OV.BL.CHAL".
vervaardiger Klopman
plaats vervaardiging Nederland
datering 1970 - 1980
technieken textiel, machinaal genaaid
materiaal katoen, kunstvezel, kunststof, polyester, metaal, elastiek
afmetingen (cm) lg 147,0 / rug br 47,0 / mouw lg 56,0
associatie arbeid, man, kleden, Rotterdam, Oranjeboom, brouwerij, bier
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 65471

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken