Museum Rotterdam

Collectie

Blauw en oranje herinneringsdoek ter gelegenheid van de wedstrijd Londen - Melbourne in 1934 met KLM vliegtuig de “Uiver”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Blauw en oranje herinneringsdoek ter gelegenheid van de wedstrijd Londen - Melbourne in 1934 met KLM vliegtuig de “Uiver”
beschrijving Vierkante herinneringsdoek van katoen, blauw op wit met oranje rand, ter gelegenheid van de wedstrijd Londen - Melbourne in 1934 met KLM vliegtuig de "Uiver".
trefwoorden herinneringsdoek, zakdoek, kledingaccessoire, kostuum
opschrift / merk Veel tekst in blauw: "In 3 dagen, 18 uren en 17 minuten dwars over het oostelijk wereld-halfrond / Londen - Melbourne / McPherson Robertson race. / Moll Prins. / K.L.M. / K.L.M. / Parmentier Van Bruggen / De PH AJU "Uiver" van de K.L.M. vloog met 3 passagiers en 190,5 kg post in 90 vlieguren en 17 minuten van Mildenhall naar Melbourne en werd tweede in de snelheidswedstrijd van zaterdag 20 tot dinsdag 23 october 1934", onderaan gesigneerd "VLISCOFABRIEKEN, HELMOND" en "ONTW. JAC. RIJKSE.".
vervaardiger uitvoering: Vlisco Fabrieken / ontwerp: Jacob Rijkse (Den Haag 1885 - Wassenaar 1966)
plaats vervaardiging Nederland, Helmond
datering 1934
technieken textiel
materiaal katoen
afmetingen (cm) hg 35,5 / br 39,0 / dp 0,2
associatie Rotterdam, KLM, Uiver, wedstrijd, Oostelijk Halfrond, vliegtuig
vorm & decoratie kleding, landkaart, vliegtuig
inventarisnr. Museum Rotterdam 65477

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken