Museum Rotterdam

Collectie

Rode Schuco bestuurbare auto 3000, opwindauto met stuursysteem met draden, opwindsleutel, stuur, twaalf kegels, twee vlaggen (rood en geel) en bal in rek, met originele doos en handleiding

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rode Schuco bestuurbare auto 3000, opwindauto met stuursysteem met draden, opwindsleutel, stuur, twaalf kegels, twee vlaggen (rood en geel) en bal in rek, met originele doos en handleiding
beschrijving Schuifdoos met rode speelgoed personenauto met zilverkleurige radiator. Gat op dak voor besturing, gat in bumper voor sleutel, hendel door de voorruit voor snelheidsregeling. Twee zakjes met staaldraad voor besturing. Messing stellage die plaats biedt aan twaalf kleurige kegels, een rood en een geel bordje, een balletje, de opwindsleutel en een stuur. Op de doos zijn jongens afgebeeld, spelend met Schuco autootjes. De handleiding is opgevouwen en voorzien van illustraties.
trefwoorden auto, transportmiddel, vervoermiddel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Op doos, auto, handleiding enz.: "Schuco 3000". Zakjes: "korte draad, om den auto op tafel te laten loopen" (blauwe letters), "lange draad, om den auto op grond te laten loopen" (groen). Doos: "Bestuurbare auto 3000 met 4 versnellingen". Handleiding: "De broeken van Uw jongens hebben niet meer te lijden, wanneer zij met dezen auto spelen."
vervaardiger Schuco
plaats vervaardiging Duitsland, Neurenberg
datering 1938 - 1942
technieken geperst
materiaal metaal, verf, hout, papier, papier, inkt
afmetingen (cm) auto: hg 4,0 / br 4,0 / lg 11,0 / rek: hg 4,0 / br 3,5 / lg 10,5 / doos: hg 4,5 / br 8,0 / lg 11,5
associatie spelen, rijden, vervoeren, instrueren, jongen
vorm & decoratie speelgoedauto
inventarisnr. Museum Rotterdam 66027-A-G

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken