Museum Rotterdam

Collectie

Vierkant cacaoblik met los deksel, “W.J. Boon, cacao”, veelkleurig

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vierkant cacaoblik met los deksel, “W.J. Boon, cacao”, veelkleurig
beschrijving Vierkant blik met afgeronde hoeken en verhoogd deksel met rond, geklemd, binnendeksel. Op deksel gekroond nationaal wapen onder baldakijn. Op achterkant en zijkanten afbeeldingen in kleur van Hollandse landschapstaferelen. Op achterkant, in de zomer, twee molens aan een rivier met op een pad een man en vrouw. Op rechterzijkant, in de winter, een arrenslee met klein gezelschap en twee paarden ervoor. Een dame voor een deur reikt op een dienblad kopjes cacao aan. Boven de deur een uithangbord. Op linkerzijkant van een helling glijdende sleeën met mensen en daarbij spelende kinderen. Een dame, in klederdracht, reikt op een dienblad aan een dame in een slee een kopje cacao aan. Op voorkant handelsmerk van Stoomfabriek De Ruiter. Op rechterzijkant restant van sluitzegel. Op voorkant, tussen tekst, takken met bladeren. Dekselrand versierd met bloemmotieven. Blikhoeken voorzien van roze randen.
trefwoorden cacaoblik, blik, productverpakking, houder
opschrift / merk Deksel: "BY SPECIAL APPOINTMENT / TO H.M. QUEEN EMMA". Voorkant deksel: "MADE IN HOLLAND". Voorkant: "Unsurpassed / COCOA / MANUFACTURERS / W.J. BOON / & Comp. / Wormerveer", "Established / 1813.", "NETT WEIGHT 2 Lb.", handelsmerk Stoomfabriek De Ruiter. Linkerzijkant: "BOON'S / COCOA", "W.J. BOON & COMP / WORMERVEER (HOLLAND)". Rechterzijkant: "W.J. BOON / & Comp.", op uithangbord: "TAKE / BOON'S COCOA", op sluitzegel: "W.J. BOON / (HOLLAN... / WORMERVEE...".
vervaardiger opdrachtgever: W.J. Boon
plaats vervaardiging Nederland
datering 1890 - 1920
technieken vertind, gefelst
materiaal blik, ijzer, tin, verf, papier
afmetingen (cm) hg 19,2 / br 10,5 / dp 10,5
associatie reclame, verpakken, chocolade, cacao, Boon, Wormerveer, koningin, Emma, Waldeck Piermont, koningshuis, heraldiek, export
vorm & decoratie logo, beeldmerk, verpakking, figuur, man, vrouw, molen, gebouw, serviesgoed, fauna, dier, zoogdier, paard, kleding, klederdracht, flora, bloem, blad, rijkswapen, wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 66280-A-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken