Museum Rotterdam

Collectie

Beschuitblik van bakkerij Paul C. Kaiser met voorstelling van landschap met ploegende boer, op de voorgrond korenaren en -bloemen

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Beschuitblik van bakkerij Paul C. Kaiser met voorstelling van landschap met ploegende boer, op de voorgrond korenaren en -bloemen
beschrijving Rond, hoog blik met los, overschuivend deksel. Voorstellingen in nuances in grijs-groen op crèmekleurig fond: ploegende boer met twee paarden, knotwilgen in de verte, zaaiende boer, boerderij; op voorgrond trosjes aren en bloemen. Boven de afbeeldingen tekst, waarbij een wapen: gekroond baldakijn, twee klimmende leeuwen, waarvan één gekroond. Elk houdt een wapenschild in de poten.
trefwoorden beschuitblik, blik, productverpakking, houder
opschrift / merk Transfer boven ploegende boer: "Paul C. Kaiser Rotterdam". Boven aren: "Rotterdamsche luxe broodbakkerijen Paul C. Kaiser", "Hofleverancier". Bij naad: "Wed. J. Bekkers & zoon, Dordrecht (Holland)".
vervaardiger fabrikant: wed. J. Bekkers & zoon
plaats vervaardiging Nederland, Dordrecht
datering 1925 - 1928
technieken vertind, gefelst, transfer
materiaal blik, ijzer, tin, verf
afmetingen (cm) hg 34,0 / dm 11,5
associatie verpakken, Rotterdam, reclame, bakker, bakkerij, Paul Kaiser
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 67132-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken