Museum Rotterdam

Collectie

Rechthoekig veelkleurig sigarenblik, met scharnierend deksel, waarop afbeelding van twee rokende jonge zwarte personen en “Negertjes”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rechthoekig veelkleurig sigarenblik, met scharnierend deksel, waarop afbeelding van twee rokende jonge zwarte personen en “Negertjes”
beschrijving Langwerpig, rechthoekig. Scharnierend deksel. Deksel: linkerdeel met foto in zwart-wit van twee dicht bij elkaar staande zwarte jongens met dikke, rokende sigaren in de mond. Een rechterdeel met bloemen en knoppen en daarboven vliegende insecten tegen groene ondergrond met goud en oranje. De opstaande zijden zijn met gestileerde bloemknoppen versierd. Op voor- en achterzijde een rechthoekig inzetje van de buste van een zwarte heer met witte hoed die een sigaar opsteekt. Hier onder en boven tekst.
trefwoorden sigarenblik, blik, productverpakking, houder
opschrift / merk "NEGERTJES", "ESPECIALES FINOS", "50", "SIGAREN W.G. Boele Senior Hofleverancier Kampen", "V ... rm. Lith. Metaalw. Fabriek v.h. Ruttenberg + van Zanten, Dordrecht"
vervaardiger fabrikant: voorm. Lith. Metaaw. Fabriek v.h. Ruttenberg + van Zanten / ontwerp logo: Carel Adolph Lion Cachet (Amsterdam 1864 - Vreeland 1945)
plaats vervaardiging Nederland, Dordrecht
datering 1900 - 1910
technieken blik, vertind, gesoldeerd
materiaal ijzer, tin, verf
afmetingen (cm) hg 4,5 / br 21,0 / dp 11,5
associatie verpakken, reclame
vorm & decoratie verpakking, flora, dier, man, figuur, logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 67182

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken