Museum Rotterdam

Collectie

Knielange japon met korte mouwen, wit piqué met ingeweven bloemen met witte en rode ronde harten en geappliqueerd bloemetjes, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Knielange japon met korte mouwen, wit piqué met ingeweven bloemen met witte en rode ronde harten en geappliqueerd bloemetjes, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van deze japon: "Wit piqué zomerjapon - collectie 1970 / Deze japon is getailleerd en heeft achter twee wijd vallende banen. De dubbelgeweven stof heeft een 4 cm groot ruitmotief met in de ruiten margrietvormen met om en om een rood en wit hartje. Het Empirevormig bovenlijfje is met wit kanten bloemetjes bezet, het split M.V. wordt met een strik samen gehouden. Op het laatste blad ziet u de strik op ware grote. Het model heeft M.V. een naad en loopt het voorpand door tot halverwege het achterpand. middenachter heeft een schuin geknipte naad waarin de ritssluiting van 44 cm. Het ronde decolleté valt breed naar de schouders en heeft het model kleine ingezette mouwtjes. De japon is met witte zijde gevoerd."
trefwoorden japon, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk geen label
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1970
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal katoen? kunstvezel? kunststof? zijde, metaal
afmetingen (cm) middenachter lg 98,0 / lg vanaf de schouder 105,0 / br van oksel naar oksel 44,0 / onder br 79,0
associatie vrouw, kleden, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli
vorm & decoratie jurk, bloem, flora, margriet
inventarisnr. Museum Rotterdam 67284

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken