Museum Rotterdam

Collectie

Knielange mouwloze japon (1) met korte bolero (2), paarsblauwe zijde met ingeweven zwart wollen lijnen, scherf-achtig motief in reliëf, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Knielange mouwloze japon (1) met korte bolero (2), paarsblauwe zijde met ingeweven zwart wollen lijnen, scherf-achtig motief in reliëf, “Cargelli”
beschrijving Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van deze japon: "Collectie Chemise Blue - September 1963. bij deze collectie werden enkele nieuwe lijnen, ontleend aan het overhemd, in veel modellen gebruikt. Een van de aspekten was de wijde mouw met een manchet, ook bij mantels gebruikt en de kraag en schouderpas met ruimte. heel nieuw was de vierkante mouwinzet. Dit model, een geklede middagjapon van blauwe zijde met een patroon in zwarte wol, heeft veel kenmerken uit deze collectie. Het jurkje met gerende zijnaden heeft 4 achterbanen met een 35 cm lange ritssluiting in de middenachter naad. Het bolero achtige jasje heeft nauwelijks voorpanden, deze zijn vervangen door een 4 cm brede bies, opstaand tegen de hals met een raglanstuk aan de voormouw. De achtermouw is ingezet.
trefwoorden japon, bolero, jas, ensemble, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk In beide kledingstukken label: "Cargelli / haute couture / Rotterdam".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1963 - 1964
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid
materiaal zijde, wol, kunstvezel?, kunststof?, metaal
afmetingen (cm) nr.1: middenvoor lg 96,0 / middenachter lg 85,0 / br van oksel naar oksel 45,0 / onder br 87,0 / nr.2: middenachter lg 34,0 / mouw lg 45,0 / onder br 48,0
associatie kleden, vrouw, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli
vorm & decoratie jurk
inventarisnr. Museum Rotterdam 67291-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken