Museum Rotterdam

Collectie

Eén van twaalf winterhulpspeldjes met in vierkleurendruk provinciale wapens en wapen Amsterdam, met onderschrift: “Groningen”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Eén van twaalf winterhulpspeldjes met in vierkleurendruk provinciale wapens en wapen Amsterdam, met onderschrift: “Groningen”
beschrijving Winterhulpspeld. Rechthoekig speldje met aan voorzijde in vierkleurendruk een wapen met onderschrift en aan achterzijde twee gaatjes. Per speldje respectievelijk provinciale wapens van 1) Friesland, 2) Groningen, 3) Drenthe, 4) Overijssel, 5) Gelderland, 6) Utrecht, 7) Noord-Holland, 8) Zuid-Holland, 9) Zeeland, 10) Noord-Brabant, 11) Limburg en 12) stadswapen van Amsterdam.
trefwoorden winterhulpspeld, speld, sieraad, kledingaccessoire, kostuum
opschrift / merk "Groningen"
plaats vervaardiging Nederland
datering 1940 - 1945
technieken bedrukt, gezeefdrukt
materiaal kunststof
afmetingen (cm) hg 3,0 / br 2,3 / dp 0,4
associatie heraldiek, provincie, Tweede Wereldoorlog, oorlog, winterhulp, NSB, sociale zorg, collaboratie, bezetting, verzamelen, collecte, onderscheiden
vorm & decoratie kleding, wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 67419-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken