Museum Rotterdam

Collectie

Twee doorzichtige zakjes voor Noritex “voor de verfijning van de smaak van koffie-surrogaat”, met opdruk in blauw en rood (1-2)

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Twee doorzichtige zakjes voor Noritex “voor de verfijning van de smaak van koffie-surrogaat”, met opdruk in blauw en rood (1-2)
beschrijving Rechthoekig zakje van koffiesurrogaat, aan bovenzijde open en omgeslagen met kartelrand, aan onderzijde omgeslagen en gelijmd, tweezijdig bedrukt in blauw met steunkleur rood voor tekst. in profiel een gekantelde koffiekan, vastgehouden door een hand. De kan schenkt in een koffiekop, waaruit damp opstijgt. Links en rechts van de afbeelding onregelmatig gevlekte vormen.
trefwoorden zak, productverpakking, houder
opschrift / merk Voorzijde: "NORITEX (Naam wettig gedeponeerd) Voor de verfijning van de smaak van koffie-surrogaat (Nederlandsche octrooi aangevraagd).". In kader: "7 1/2 cent". In kader: "'n Norit Product", "Gebruiksaanwijzing zie ommezijde". Aan voet: "K 326". Achterzijde in kader: "Gebruiksaanwijzing. De inhoud van dit zakje is voldoende voor 250 gram (half pond) koffiesurrogaat. Goed door het koffiesurrogaat mengen en daarna op de gewone wijze zetten. Noritex Verkoopkantoor Heemstede".
vervaardiger Drukkerij Nestelroy
plaats vervaardiging Nederland, Amsterdam
datering 1941 - 1945
technieken gedrukt, vlakdruk
materiaal cellofaan
afmetingen (cm) hg 9,8 / br 7,2
associatie reclame, Tweede Wereldoorlog, oorlog, bezetting, schaarste, koffie, smaaktoevoeging, aromastoffen, drinken, distributie, Ersatz, surrogaat, verpakken, voeden, kennummer, K-nummer
vorm & decoratie verpakking, serviesgoed, kop
inventarisnr. Museum Rotterdam 67421-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken