Museum Rotterdam

Collectie

Broodzak met opdruk van “Van der Meer & Schoep” in rood

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Broodzak met opdruk van “Van der Meer & Schoep” in rood
beschrijving Rechthoekig zakje met rode en blauwe opdruk, aan de gekartelde rechterzijde geopend, aan de gekartelde linkerzijde omgeslagen en gelijmd; aan boven- en onderzijde scherp naar binnen gevouwen. Aan voorzijde bedrijfsbeeldmerk bestaande uit een rode horizontale balk met firmanaam, ter rechterzijde voor driekwart hierachter een rode cirkel, ter linkerzijde een in drie velden verdeelde cirkel, waarvan in het linkerveld de letter "M", in het middelste veld een staande korenaar en het leesteken "&", in het rechterveld de letter "S".
trefwoorden broodzak, zak, productverpakking, houder
opschrift / merk Voorzijde: "Brood Van der Meer & Schoep Banket. Rotterdam - Vlaardingen - Delft - Schiedam". Achterzijde: "Wat Dr. Allison zegt over het gebruik van Bruinbrood: ...". Binnenzijde vouw boven: "Bruinbrood Systeem Dr. Allison". Binnenzijde vouw beneden: "Vraagt alleen Bruinbrood voorzien van garantie-contrôlezegel van ons laboratorium".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1950 - 1970
technieken bedrukt, gevouwen
materiaal papier, vetvrij_papier
afmetingen (cm) hg 10,3 / br 22,5
associatie Rotterdam, reclame, bedrijf, bakker, winkel, eten, ontbijt, lunch, brood, meel, verpakken, Van der Meer & Schoep
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 67767-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken