Museum Rotterdam

Collectie

Modello: Flora, vrouw met geplooide jurk en bloemenmand

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Modello: Flora, vrouw met geplooide jurk en bloemenmand
beschrijving Titel: Flora. Geheel uit klei, roodbakkend. Rechthoekige sokkel met één profiel, daarboven iets kleinere rechthoek met gewelfde bovenkant; daarop een staand/lopend vrouwenfiguur, de linkervoet vooruit als standbeen, de rechtervoet schuin rechts naar voren als speelbeen; de romp schuin links naar achter gedraaid, het hoofd naar rechts (het lichaam staat dus in flauwe s-bocht, dubbel contraposto); onder haar vrijwel gestrekte linkerarm draagt zij een mand met bloemen, met de bij de de elleboog gebogen rechterarm grijpt ze naar een paar bloemen in de mand kleding: onderrok, bovenrok of schort met opgenomen plooienval op rechterheup, glad lijfje met korte mouwen, suggestie van een schort, en een bloemencorsage middenvoor; aan de voeten korte laarsjes met hak; het haar valt van een scheiding in het midden in losse krullen tot halverwege de rug. De achterzijde van het beeldje is van de taille tot aan de grond recht, dus niet in het rond gemodelleerd.
trefwoorden beeldhouwwerk, beeldmateriaal, modello, model
opschrift / merk Monogram, mogelijk "IL" en "L" aaneen, of alleen "L", daarna "P STRACKEE", ingegrift voor het bakken op rechterzijkant sokkel.
vervaardiger beeldhouwer: Leo Paulus Johannes Stracké (Rotterdam 1851 - Den Haag 1923)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1879 - 1900
technieken gemodelleerd, gebakken
materiaal keramiek, aardewerk, terracotta
afmetingen (cm) hg 42,0 / br 12,5 / dp 10,0
associatie Rotterdam
vorm & decoratie beeld, figuur, meisje, vrouw, fruitmand, miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 68155

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken