Museum Rotterdam

Collectie

Driedelig herenkostuum van donkerblauwe wol, “Domhoff / Rotterdam”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Driedelig herenkostuum van donkerblauwe wol, “Domhoff / Rotterdam”
beschrijving Driedelig herenkostuum van een zware donkerblauwe stof, bestaande uit colbert (1), vest (2) en pantalon (3). Het colbert is recht van model en heeft deelnaden. Revers en knoopsluiting middenvoor met twee zwarte knopen. De mouwen zijn tweedelig en aan de manchetten zijn vier kleine knopen aangenaaid. De jas heeft twee gepaspoilleerde zakken met klep en één zak links op borsthoogte. De jas is gevoerd met donkerblauwe stof. De voorpanden van het vest lopen middenvoor in een puntje uit. Het vest heeft een knoopsluiting met zes knopen en zowel in het linker- als rechtervoorpand twee zakken. De achterzijde is van dunnere donkerblauwe stof en heeft op taillehoogte horizontale plooien en een stoffen riem met gesp. De voering is van wit katoen (?) met een fijn olijfgroen streepmotief en heeft links een binnenzak. De pantalon heeft voor bandplooien en een gulp met knoopsluiting van zes knopen. Middenachter een bandje met gesp. Twee steekzakken voor en twee zakken achter. Op de tailleband knopen voor bretels. Het kruis is gevoerd met wit-zwart gestreepte stof.
trefwoorden broek, colbert, jas, vest, pak, bovenkleding, mannenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Etiket in jas en broek: "NV GEBR's DOMHOFF's Kleermakerij / ROTTERDAM". Binnenzijde gespbanden: "NV GEBR's DOMHOFF's Kleermakerij / ROTTERDAM / HOFKLEEDERMAKERS VAN / Z.K.H. DEN PRINS DER NEDERLANDEN".
vervaardiger N.V. Gebr. Domhoff's kleermakerij
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1939
technieken textiel
materiaal wol, katoen, kunstvezel, kunststof, metaal
afmetingen (cm) nr.1: middenachter lg 82,0 / schouder br 49,0 / onder br 61,0 / nr.2: middenachter lg 50,0 / middenvoor lg 60,0 / onder br 56,0 / nr.3: zij lg 114,0 / taille br 55,0 / pijp br 25,0
associatie Rotterdam, kleden, man, Domhoff, Suermondt
vorm & decoratie driedelig pak
inventarisnr. Museum Rotterdam 68177-1-3

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken