Museum Rotterdam

Collectie

Wandbord met in blauw en geel kroon, bloemen en “W” en opschrift “KONINGIN WILHELMINA 1898 1948 D’EENDRACHT VAN HET LAND”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Wandbord met in blauw en geel kroon, bloemen en “W” en opschrift “KONINGIN WILHELMINA 1898 1948 D’EENDRACHT VAN HET LAND”
beschrijving Plat rond bord met geschulpte buitenrand, op standring, verdikking aan onderzijde rand. In de standring twee gaten met ijzerdraad. Plat bedrukt: bloemen (onder meer tulp), hierboven een gestileerde gekroonde "W", takjes met sinaasappels, gekrulde linten en lauwerkrans. Binnen- en buitenrand met gele bies. Kleuren: geel, oker, licht- en donkerblauw op crème fond.
trefwoorden sierbord, bord
opschrift / merk Bovenzijde bedrukt: "KONINGIN WILHELMINA / 1898 1948 / D' EENDRACHT VAN HET LAND". Bedrukt rand onderzijde: "Het dankbare Gouda aan zijn schoolkinderen 31 aug. 1948". Onderzijde blauwe stempel onderglazuur: merk van plateelbakkerij "Zuid-Holland" (Lazaruspoortje), monogram "MCD".
vervaardiger fabrikant: Plateelbakkerij Zuid-Holland
plaats vervaardiging Nederland, Gouda
datering 1948
technieken gebakken, bedrukt, geglazuurd
materiaal keramiek, aardewerk, glazuur
afmetingen (cm) hg 2,8 / dm 23,0
associatie koningin Wilhelmina, 50-jarig regeringsjubileum, koningshuis, Oranjehuis, Oranje, oranjegoed, schooljeugd Gouda, herinneren, sieren, woninginterieur, jubileum, feest
vorm & decoratie wandbord, flora, bloem, boeket, vrucht, fruit, sinaasappel, oranjeappel
inventarisnr. Museum Rotterdam 7050

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken