Museum Rotterdam

Collectie

Witte kop en schotel met goudkleurige randen en “Ter gedachtenis aan het zilveren bruilofsfeest van den Weled. Heer F. Van Holst en Mevrouw J. De Zeeuw 24 october 1846”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Witte kop en schotel met goudkleurige randen en “Ter gedachtenis aan het zilveren bruilofsfeest van den Weled. Heer F. Van Holst en Mevrouw J. De Zeeuw 24 october 1846”
beschrijving A: breed balustervormig lichaam op spreidende voet, naar buiten oplopende bovenrand, randen van monding en voet zijn geschulpt, staand gedoornd oor. B: ronde schotel op standring, met schuin oplopende geschulpte buitenrand. Langs de randen van A en B bladmotieven in goud op reliëf. Alleen A: bloemversiering, goudkleurige bies langs binnenzijde monding. Kleur: goud op wit fond, bovenglazuur.
trefwoorden kop_en_schotel, drinkgerei, vaatwerk, houder
opschrift / merk Buitenzijde van kop: "Ter gedachtenis aan het zilveren bruilofsfeest van den Weled. Heer F. Van Holst en Mevrouw J. De Zeeuw 24 october 1846". Op het andere kopje staat de volgorde van de namen andersom.
datering 1846
technieken gebakken, beschilderd, geglazuurd
materiaal keramiek, porselein, glazuur
afmetingen (cm) a: hg 9,3 / dm 12,2 / b: hg 3,2 / dm 18,0
associatie Zilveren huwelijk, 25-jarig huwelijk, huwelijk, bruiloft, feest, J. de Zeeuw, F. van Holst, drinken, herinneren
vorm & decoratie flora
inventarisnr. Museum Rotterdam 7062-1.A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken