Museum Rotterdam

Collectie

Vlinderbril met bifocale glazen, montuur van aluminium met een naar sienna verlopende tint met ingekerfde decoratie, “BAUSCH & LOMB”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vlinderbril met bifocale glazen, montuur van aluminium met een naar sienna verlopende tint met ingekerfde decoratie, “BAUSCH & LOMB”
beschrijving Damesbril, vlinderbril met bifocale glazen. Het montuur is boven de glazen breder uitlopend en in de buitenste hoeken is een decoratie ingekerfd. Het montuur is van aluminium met een van zilver naar sienna verlopende tint. De veren zijn van hetzelfde materiaal en kleur en tevens met een ingekerfde decoratie. Ze zijn vrij breed en plat. Aan het eind van de veren is de oorsteun licht gebogen en met een gelige kunststof laag bedekt. Tussen het montuur zit een smalle brug van koperkleurig metaal die aan de smalle dunne onderrand van het montuur vastzit. Aan dit onderste montuurgedeelte zitten ook de twee flexibele paarlemoerkleurige neussteuntjes vast. Tekst op de binnenzijde van de veren en bij de glazen.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden damesbril, vlinderbril, bril, ooglens, uitrusting, kledingaccessoire, vrouwenkleding, kostuum
opschrift / merk Binnenzijde linkerveer en rechterveer: "Bausch & Lomb 4¼-5½ ALUM". Bij de glazen: "48 ALUM". Binnenzijde neusbrug: "20 / B&L 1/10 12K DF".
vervaardiger Bausch & Lomb
plaats vervaardiging Verenigde Staten
datering 1950 - 1965
materiaal kunststof, metaal, aluminium, glas
afmetingen (cm) hg 4,0 / br 13,2 / dp 13,5
associatie vrouw, zien, gezichtsvermogen, bijziendheid, verziendheid, oogafwijking, correctie, hulpmiddel
vorm & decoratie kleding
inventarisnr. Museum Rotterdam 71100

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken