Museum Rotterdam

Collectie

Vlinderbril met bifocale glazen, blank metalen montuur met ingekerfde decoratie en zalmkleurige kunststof oor- en neussteunen

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vlinderbril met bifocale glazen, blank metalen montuur met ingekerfde decoratie en zalmkleurige kunststof oor- en neussteunen
beschrijving Damesbril, vlinderbril met bifocale glazen. Het montuur en de veren zijn smal en van zilverkleurig metaal. Over de bovenrand van het montuur, en over de veren heen, zit een breder montuur gemonteerd van een doffer metaal. Dit montuur loopt naar buiten toe breder uit en heeft op de hoeken, zowel bij de brug als bij de veren en op de veren, een florale decoratie door middel van inkervingen. Aan het eind van de veren is de oorsteun licht gebogen en met een zalmkleurige parelmoerachtige kunststof laag bedekt. Tussen de glazen zit een smalle brug die aan het onderliggende montuur vastzit. Daaraan zitten ook de twee flexibele zalmkleurige parelmoerachtige neussteuntjes vast. Tekst op de binnenzijde van de veren.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden damesbril, vlinderbril, bril, ooglens, uitrusting, kledingaccessoire, vrouwenkleding, kostuum
opschrift / merk Binnenzijde linkerveer en rechterveer: "CM / 1/10 12K GF 4 ¼". Binnenzijde brug: "18 / CM / 1/10 12K GF".
datering 1950 - 1965
materiaal metaal, kunststof, glas
afmetingen (cm) uitgevouwen: hg 4,0 / br 15,0 / dp 13,0
associatie vrouw, zien, gezichtsvermogen, bijziendheid, verziendheid, oogafwijking, correctie, hulpmiddel
vorm & decoratie kleding, flora, bloem, blad, tak
inventarisnr. Museum Rotterdam 71107

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken