Museum Rotterdam

Collectie

Bril met afgeronde rechthoekige glazen op sterkte, montuur van goudkleurig metaal, bovenzijde en veren van glanzend roodbruin kunststof, “MARWITZ”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Bril met afgeronde rechthoekige glazen op sterkte, montuur van goudkleurig metaal, bovenzijde en veren van glanzend roodbruin kunststof, “MARWITZ”
beschrijving Herenbril met afgeronde rechthoekige glazen op sterkte gevat in een dun goudkleurig metalen montuur, verbonden door een hoogliggende rechte neusbrug. Aan de binnenzijde van het montuur zitten ovale flexibele neussteunen van transparant lichtgeel kunststof. Over het metalen frame van het montuur zit een dikke laag glanzend roodbruin kunststof geschroefd. De beide veren, die met een scharnier aan het montuur bevestigd zitten, zijn in hun geheel van hetzelfde materiaal gemaakt. De veren zijn rond omgebogen met een lepelvormige oorsteun.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden bril, ooglens, uitrusting, kledingaccessoire, mannenkleding, kostuum
opschrift / merk Binnenzijde linkerveer: "MARWITZ / 140". Binnenzijde rechterveer: "maturette / 140". Binnenzijde bovenkant glazen: "Top 48".
vervaardiger merk: Marwitz
datering 1950 - 1960
materiaal metaal, kunststof, glas
afmetingen (cm) uitgevouwen: hg 3,7 / br 14,5 / dp 14,0 / glas hg 3,2 / glas br 4,5
associatie man, zien, gezichtsvermogen, verziendheid, oogafwijking, correctie, hulpmiddel
vorm & decoratie kleding
inventarisnr. Museum Rotterdam 71109

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken