Museum Rotterdam

Collectie

Bril met grote vijfhoekige afgeronde glazen op sterkte, montuur van geel naar siennakleur verlopend transparant kunststof, “Christian Dior”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Bril met grote vijfhoekige afgeronde glazen op sterkte, montuur van geel naar siennakleur verlopend transparant kunststof, “Christian Dior”
beschrijving Bril met grote vijfhoekige maar afgeronde glazen op sterkte. Het montuur en de brug zijn uit één stuk en geheel van een transparant kunststof. Bij de brug is deze lichtgeel en naar de buitenzijde naar een siennakleur verlopend. Op de bovenhoek een zwarte streep als accent, die iets doorloopt op de veren. De veren zijn eveneens van dezelfde kleur kunststof. Montuur en veren verbonden door een blank metalen scharnier die deels in het kunststof montuur verankerd zit. Het deel dat in de veren zit eindigt in een ovaal logo in zwart en goud.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden bril, ooglens, uitrusting, kledingaccessoire, vrouwenkleding, kostuum
opschrift / merk In de veren een monogram: "CD". Binnenzijde rechterveer: "FRAME GERMANY / 2036 - 10 / 54 - 15". Binnenzijde linkerveer: "optyl (copyright) Christian Dior".
vervaardiger ontwerp: Christian Dior
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1980
materiaal kunststof, metaal, glas
afmetingen (cm) uitgevouwen gemeten: hg 5,0 / br 14,5 / dp 14,5
associatie vrouw, zien, gezichtsvermogen, verziendheid, oogafwijking, correctie, hulpmiddel, couture, couture collectie, Christian Dior
vorm & decoratie kleding, logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 71128

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken