Museum Rotterdam

Collectie

Groene glazen stopfles zonder stop met blanco etiket, gebruikt in apotheek

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Groene glazen stopfles zonder stop met blanco etiket, gebruikt in apotheek
herkomst De gemeente-apotheek in Rotterdam (1603-1993) maakte vanaf 1938 tot de privatisering in 1993 deel uit van de G.G. en G.D. (later GGD) van de gemeente Rotterdam. In 1940 werd het pand van de gemeente-apotheek op de Hoogstraat tijdens het bombardement verwoest. Uit de puinhopen zijn volgens de bronnen alleen enkele vijzels gered. In 1941 werd een nieuwe apotheek betrokken in het Gebouw voor de Volksgezondheid aan de Baan (en later Schiedamsedijk).
trefwoorden apothekersfles, fles, houder
opschrift / merk Gegraveerd in stop en fles: "2". Oranje sticker op onderzijde: gedrukt "Apotheek Zuiderziekenhuis Rotterdam / G.J. Postma, apotheker" en handgeschreven "21" met registratienummer.
datering 1950 - 1980
materiaal glas, verf?
afmetingen (cm) hg 31,0 / dm 14,3
associatie gezondheidszorg, volksgezondheid, apotheek, gemeente-apotheek, stadsapotheek, GGD, G.G. en G.D., Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Hoogstraat, Baan, Schiedamsedijk, Gebouw voor de Volksgezondheid, apothekersgerei
inventarisnr. Museum Rotterdam 71609

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken