Museum Rotterdam

Collectie

Korset van katoen, langs bovenrand broderiekant, vetersluiting achterzijde, voorzijde busksluiting, roze zijden strik middenvoor, extra inrijgbanden aan zijden, jarretels

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Korset van katoen, langs bovenrand broderiekant, vetersluiting achterzijde, voorzijde busksluiting, roze zijden strik middenvoor, extra inrijgbanden aan zijden, jarretels
beschrijving Korset van (ongebleekt) katoen, verstevigd met baleinen, bovenrand afgezet met brede rand Engels borduurwerk. Rijgvetersluiting met metalen ogen en roze rijgveter. Voorzijde voorzien van een busksluiting, over het bovenste haakje is een roze zijden strik met een knopspeld vastgezet (niet origineel). Aan de beide zijkanten op heuphoogte nog een extra inrijgmogelijkheid door middel van een band met gespsluiting. Met jarretels.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden korset, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Binnenzijde: "ROYAL WORCESTER", "ADJUSTO CORSETS" en "STYLE 601". In de jarretels: "Patented in U.S. June 21, 1910".
vervaardiger Royal Worcester
plaats vervaardiging Verenigde Staten
datering 1910 - 1915
technieken engels geborduurd, satijnbinding, textiel
materiaal katoen, zijde, metaal
afmetingen (cm) hg 73,0 / br 52,0
associatie kleden, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 72221

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken