Museum Rotterdam

Collectie

Korset van katoen, roze borduursels, langs rand kant met roze satijnen lint, achter vetersluiting, voor busksluiting met haken in vorm van eendekop, cups gevormd door inzetten

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Korset van katoen, roze borduursels, langs rand kant met roze satijnen lint, achter vetersluiting, voor busksluiting met haken in vorm van eendekop, cups gevormd door inzetten
beschrijving Korset van ongebleekt katoen, verstevigd met baleinen. De uiteinden van de baleinen zijn vastgezet met roze borduurzijde. Bovenrand afgebiesd met kanten randje en roze satijnen rijglintje. Borstgeren en heupgeren. Achter rijgvetersluiting met metalen ogen, voor busksluiting met haken in de vorm van een vogelkop.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden korset, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Aan de binnenzijde in geel ingeborduurd: "Grand Magasine du Louvre PARIS". Op de haken van de busksluiting: "LOUVRE" en "PHENIX".
plaats vervaardiging Frankrijk
datering 1885 - 1895
technieken textiel
materiaal katoen, kant, satijn, metaal, balein
afmetingen (cm) hg 36,0 / br 34,0 / tailleomvang 54,0
associatie kleden, vrouw
vorm & decoratie vogel, dier
inventarisnr. Museum Rotterdam 72226

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken