Museum Rotterdam

Collectie

zalmroze elastisch corselet, achterpand satijn, voorzijde matglanzend met zwart sierstiksel, linksvoor een ritssluiting, gevoerde cups van machinaal kant, jarretels

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel zalmroze elastisch corselet, achterpand satijn, voorzijde matglanzend met zwart sierstiksel, linksvoor een ritssluiting, gevoerde cups van machinaal kant, jarretels
beschrijving Corselet in verschillende roze tinten. Beide zijden elastisch, achterpand satijnglans, voorzijde matglanzend met zwart sierstiksel in de vorm van een druppel, linksvoor een ritssluiting, cups van machinaal kant, onderste helft gevoerd. Met elastische schouderbandjes en jarretels.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden corselet, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Kartonnen label met: "ARTISTIC foundations" en "FLEXEES". Twee labels aan de binnenzijde met onder meer: "flexees" en "MADE IN GREAT BRITAIN".
vervaardiger Flexees
plaats vervaardiging Groot-Brittanniƫ
datering 1940 - 1960
technieken textiel
materiaal kunstvezel, kunststof, metaal
afmetingen (cm) hg 82,0 / br 45,0
associatie kleden, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 72236

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken