Museum Rotterdam

Collectie

Roze katoenen medisch korset, vetersluiting, extra aanrijgbanden met vier metalen gespen met linten, voor extra baleinen en elastische banden, haakjessluiting linksvoor, jarretels

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Roze katoenen medisch korset, vetersluiting, extra aanrijgbanden met vier metalen gespen met linten, voor extra baleinen en elastische banden, haakjessluiting linksvoor, jarretels
beschrijving Roze katoenen korset, zogenoemde medisch korset, verstevigd met baleinen, elastische heupgeren, rijgvetersluiting met metalen ogen, extra aanrijgmogelijkheid met van vier metalen gespen met linten, voorzijde voorzien van extra baleinen en elastische banden, haak-en-oogsluiting aan de voorzijde links van het midden, jarretels.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden korset, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label aan de binnenzijde: "Spruyt van Rietschoten", "Selecta". Kartonnen label aan buitenzijde: "Bon Ton".
datering 1920 - 1935
technieken textiel
materiaal katoen, kunstvezel, kunststof, metaal
afmetingen (cm) hg 55,0 / br 45,0
associatie kleden, vrouw, Spruyt van Rietschoten, lingeriewinkel
inventarisnr. Museum Rotterdam 72242

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken