Museum Rotterdam

Collectie

Rozerode bustehouder met balkonette cups van gestreepte stof met daarover zwart kant, schouderbandjes van roze band met zwart kant, haaksluiting achterzijde

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rozerode bustehouder met balkonette cups van gestreepte stof met daarover zwart kant, schouderbandjes van roze band met zwart kant, haaksluiting achterzijde
beschrijving Bordeauxrode bustehouder, beugelcups van zwart kant. Verstelbare schouderbandjes en beugels afgebiesd met zwart kant waardoorheen een rood lint is geweven. Aan de achterzijde een metalen haak-en-oogsluiting. Cups: bloempatroon op bordeauxrode achtergrond.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden bustehouder, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Label binnenzijde: "VALISERE". Kartonnen label: "VALISERE gaines et soutien-gorge de Paris" en "S.G. CLAUDIE IBIZA 18".
vervaardiger Valisere
datering 1960 - 1980
technieken textiel
materiaal kunststof, kunstvezel, metaal
afmetingen (cm) hg 26,0 / br 36,0
associatie kleden, vrouw
vorm & decoratie BH, beha, flora
inventarisnr. Museum Rotterdam 72293

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken