Museum Rotterdam

Collectie

Roze katoenen bustehouder, schouderbandjes, voorgevormde cups, gevoerd met tule, elastisch band met driehoekige opening middenvoor, haakjessluiting aan de achterzijde, korsethaken

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Roze katoenen bustehouder, schouderbandjes, voorgevormde cups, gevoerd met tule, elastisch band met driehoekige opening middenvoor, haakjessluiting aan de achterzijde, korsethaken
beschrijving Roze katoenen bustehouder, lang model, met deels elastische schouderbandjes, voorgevormde en verstevigde cups, deels gevoerd met tule, elastisch band en haak-en-oogsluiting aan de achterzijde, en jarretels.
herkomst St. Historisch Kostuummuseum.
trefwoorden bustehouder, ondergoed, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Labels aan binnenzijde: "FIT-FORM" en "Spruyt van Rietschoten". Kartonnen label van Bon Ton met productinformatie.
datering 1930 - 1940
technieken textiel
materiaal katoen, metaal, tule
afmetingen (cm) hg 42,0 / br 42,0
associatie kleden, vrouw, Spruyt van Rietschoten, lingeriewinkel
vorm & decoratie BH, beha
inventarisnr. Museum Rotterdam 72373

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken