Museum Rotterdam

Collectie

Fotoalbum met foto’s van pand Boompjes 16, vooral onderdelen van betimmering en stucwerk

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4
Beeld 5
Beeld 6

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Fotoalbum met foto’s van pand Boompjes 16, vooral onderdelen van betimmering en stucwerk
beschrijving Rechthoekig liggend album, bevat 24 bladen van grijs, dik papier, waarop telkens één hoogglans zwart-wit foto, en een leeg blad met daartussen dun doorzichtig papier. Tegen het voorkaft een ingeplakte fotobriefkaart van de Boompjes, op het frontispice een wit getypt kaartje, en in het album een losse, 10 augustus 1940 gestempelde, gefrankeerde en beschreven fotobriefkaart van de Boompjes.
trefwoorden fotoalbum, foto, beeldmateriaal, boek, informatievorm
opschrift / merk Getypt op witte kaartje op frontispice: "Het patriciershuis Boompjes 16 te Rotterdam werd omstreeks 1760 door de familie Hoffmann gebouwd en voor een groot deel als secretariaat gebruikt door de Afdeeling Rotterdam van den M e t a a l b o n d van 1 Maart 1926 tot 10 mei 1940.". Handgeschreven in inkt op achterzijde losse fotobriefkaart: "Aan Mej. R. De Kanter / Het Huis Te Maarn / Maarn Te Utrecht", "Afz. Willie v/d Hut / Schoonoordstraat 9a / R'dam. / N.". Gestempeld naast en over postzegel: "VACANTIE VERSTERKT VERJONGT Rotterdam 10 VIII 15 / 1940". In inkt, op voorzijde ingeplakte fotobriefkaart: "nr. 16" met een pijltje.
datering 1926 - 1940
materiaal leer, papier
afmetingen (cm) hg 12,8 / br 19,0 / dp 2,3
associatie fotografie, Hoffmann, Hoffman, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Boompjes, Metaalbond, vakbond
vorm & decoratie foto
inventarisnr. Museum Rotterdam 72587

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken