Museum Rotterdam

Collectie

Diploma met postduif en “Diploma / Postduivenvereniging K.C.V. De Maasstad / Achtste kampioen Hok / Behaald door de Heer H. Riksman / Met vier duiven / 1974 op de Kerstshow / Aantal punten 365”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Diploma met postduif en “Diploma / Postduivenvereniging K.C.V. De Maasstad / Achtste kampioen Hok / Behaald door de Heer H. Riksman / Met vier duiven / 1974 op de Kerstshow / Aantal punten 365”
beschrijving In een langwerpig, rechthoekige witte lijst, is een diploma ingelijst. De voorstelling is oblong. Van links naar rechts: In een verticale lopende baan staat tegen een rood fond een groene duivenveer. Er naast staat en postduif in zwart en grijze nuances en roze pootjes. Boven de tekst van het diploma staat in een baan die in de lengterichting loopt, het woord diploma. De baan is versierd met een groene palmtak en enkele onduidelijke rode vegen en witte krullen. De tekst van het diploma is voorgedrukt; hetgeen ingevuld is is met een zwarte kalligrafische letter gedaan, de hoofdletters in rood.
trefwoorden diploma, document, informatievorm
opschrift / merk "Diploma / Postduivenvereniging K.C.V. de Maasstad / Achtste kampioen Hok / Behaald door de Heer H. Riksman / Met vier duiven / 1974 op de Kerstshow / Aantal punten 365"
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1974
materiaal glas, hout, papier
afmetingen (cm) hg 17,0 / br 25,5
associatie Rotterdam, sport, duivensport, bewijzen
vorm & decoratie fauna, dier, vogel, duif
inventarisnr. Museum Rotterdam 72742

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken