Museum Rotterdam

Collectie

Kartonnen reclamebord, in hoogglans, lichtblauw fond tekening dienblad met twee glazen en flesje drank ernaast, “Hero Prego”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kartonnen reclamebord, in hoogglans, lichtblauw fond tekening dienblad met twee glazen en flesje drank ernaast, “Hero Prego”
beschrijving Langwerpig rechthoekig bord van karton met aan de achterkant een ophangkoordje en uitklapbare steun. Het display heeft een lichtblauwe achtergrond en toont een rond metaalkleurig dienblad met twee glazen. Een glas is deels met gele frisdrank gevuld en heeft een rietje. Het rietje dat uit het lege glas steekt, zit nog in papier. Naast het dienblad staat een bruin flesje met paars etiket.
trefwoorden reclamebord, reclamemateriaal, informatievorm
opschrift / merk Voorzijde: "naar ieders smaak, gezond-verfrissend Hero"; op glazen: "Hero"; etiket fles: "Hero Prego". Achterzijde op etiket: "Egulan is door patenten beschermd, bezit een afwasbare en blijvende glanzende dekking. De voor het samenstellen van de showcard gebruikte kleuren blijven fris en het is slechts nodig met een zachte vochtige doek de showcard af te vegen.".
vervaardiger E. Gundlach A.G.
plaats vervaardiging Duitsland, Bielefeld
datering 1957
technieken gedrukt
materiaal karton, papier, inkt
afmetingen (cm) hg 27,0 / br 19,5 / dp 0,5
associatie reclame, Breda, Hero
vorm & decoratie fles, glas, dienblad
inventarisnr. Museum Rotterdam 72826

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken