Museum Rotterdam

Collectie

Plastic blow-up van een pakje sigaretten, “Chesterfield”, rechthoekig reclamebord met verlichting en opdruk, met lampje, snoer en stekker

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Plastic blow-up van een pakje sigaretten, “Chesterfield”, rechthoekig reclamebord met verlichting en opdruk, met lampje, snoer en stekker
beschrijving Rechthoekig, hoog (de vorm van een opgeblazen pakje sigaretten). Dit object wordt aan de binnenkant met een lampje verlicht. Alle zijden, behalve achterzijde, witte ondergrond. Belettering en voorstelling zelfde als van pakje sigaretten. Opvallend op de voorzijde is het in groen uitgevoerde panorama van een Turkse stad: minaretten, koepelvormige daken. Schuin hierover, in karakteristiek lettertype, de merknaam. Een blauw zegel loopt van de bovenzijde van het pakje over naar de voorkant.
trefwoorden lichtreclame, reclamemateriaal, informatievorm
opschrift / merk Voorzijde: "Filter cigarettes. Made in U.S.A. Liggett & Myers incorporated.". zijkant: "Chesterfield. 20 filter cigarettes. L. & M. incorporated Durham N.C. Made in U.S.A.". Keerzijde: "Serenari pubblicita. Ozzano Emilia (BO) Italy.".
vervaardiger fabrikant: Seranari Pubblicita
plaats vervaardiging Italiƫ
datering 1960 - 1975
technieken gegoten
materiaal kunststof, metaal, verf, glas
afmetingen (cm) hg 33,2 / br 22,2 / dp 8,5 / lg snoer 105,0
associatie reclame
vorm & decoratie gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 72833

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken